Egyetemi Tanács sajtóközleménye 2015.november 18

A Partiumi Keresztény Egyetem szenátusának közleménye

   

A Partiumi Keresztény Egyetem szenátusa 2015. november 18-án megtárgyalta és elfogadta dr. János Szabolcs rektor, Berei Annamária gazdasági igazgató, dr. Horváth Gizella rektorhelyettes és dr. Balogh Brigitta tudományos titkár lemondását. Az egyetem új vezetőinek megválasztásáig a lemondott tisztségviselők ügyvivői státuszban látják el feladataikat.

A szenátus elkötelezte magát a kialakult gazdasági helyzet következetes kezelése mellett, és tájékoztatja a közvéleményt, hogy az egyetem elfogadott költségvetése biztosítja az oktatási és kutatási tevékenység zökkenőmentességét, valamint az intézmény pénzügyi kötelezettségeinek maradéktalan teljesítését. Jelenleg befejezéséhez közeledik az egyetemi székház építése, küszöbön áll a doktori képzés beindítása anyaországi partnerintézményekkel való együttműködésben, illetve az ütemtervnek megfelelően zajlik egy, a hallgatók munkaerőpiaci elhelyezkedését segítő, európai uniós forrásokból támogatott nagyszabású projekt.

A döntésekkel kapcsolatos további nyilatkozattételre a testület dr. Pálfi József egyetemi docenst, a szenátus elnökét hatalmazta fel.

 

Nagyvárad, 2015. november 18.                                           dr. Pálfi József

                                                                                   a PKE szenátusának elnöke

sajtokozlemeny Pke 2015 11 18

forrás: www.partium.ro